סטודיו נעים מספק שיעורי בלט למבוגרים במגוון רמות. בלט בסיס – נכיר את הבסיס של טכניקת הבלט. שיעור הבסיס אינו דורש כל רקע קודם והוא חוויה יוצאת דופן לכל מי שחלמולרקוד ורוצים להתחיל בגיל מאוחר.
שיעורי בלט מתחילים מומלצים לכל מי שיש לו רקע בבלט וכבר צבר נסיון (למי שאין- עדיף לעבור דרך שיעורי הבלט קלאסי בסיס) ושיעור בלט ממשיכים מומלץ לתלמידי בלט מתתמידים המתאמנים בסטודיו בצורה סדירה.
ההיסטוריה של הבלט הקלאסי
האנושות רקדה מאז ומעולם, אך אמנות הבלט נולדה באיטליה וצרפת לפני יותר מ-400 שנה, והתפשטה בכל רחבי אירופה. בתחילה היה הריקוד מנת חלקם של גברים בלבד (תפקידים נשיים גולמו ע”י גברים בתחפושת), אך בסביבות 1820 החלו גם רקדניות “לעלות על אצבע”, יכולת וירטואוזית חדשה שנועדה להעביר תחושה של ריחוף ועל טיבעיות.
רוב הצעדים בבלט הקלאסי מושתתים על חמשת הפוזיציות (העמידות), אלה מחייבות פתיחה של 180 מעלות מהירך, יכולת שכאשר תושג תאפשר לרקדן חופש תנועה מלא, שיווי משקל מושלם ואלגנטיות. פייר בושו היה הראשון שכתב/תיעד את העמידות בסוף המאה ה-17 אך סביר כי הן היו בשימוש עוד קודם לכן.
צרפתית הפכה אז לשפת הבלט הקלאסי, עובדה שאינה מבטלת את חשיבותם ותרומתם של האיטלקים להתפתחות של אומנות זו.
ישנם חילוקי דיעות ביחס לחשיבות רכישת טכניקת הבלט הקלאסי לתלמידי מחול שאינם מתעתדים להיות רקדני בלט (אלא לדוגמה, רקדני מחול עכשווי). יש הגורסים כי ללא בסיס של בלט קלאסי קשה לתלמיד המחול לרכוש את המיומניות הנחוצות לו. אחרים טוענים שלמידת בלט יוצרת התניה חזקה מדי של התלמיד, שממנה הוא לעולם לא יוכל להשתחרר כליל, ולכן, אם ברצונו לרקוד מחול עכשווי עליו להימנע מלימוד בלט וגם משיטות לימוד מקובעות אחרות. רבים טוענים ששילוב מאוזן בין שיטות לימוד שונות הוא הדרך האידיאלית ללימוד מחול, בלי קשר לסוג המחול שתלמיד יעסוק בו בעתיד.